Trade Fair Aalsmeer | Bezoek de sessie ‘Kunstmatige Intelligentie in…
Kunstmatige intelligentie in de sierteeltsector

Bezoek de sessie ‘Kunstmatige Intelligentie in de sierteeltsector’

Gepubliceerd: 26 oktober 2023
Tijdens Trade Fair Aalsmeer geniet je niet alleen van prachtige bloemen- en plantenshows, je kunt ook volop inspiratie en kennis opdoen. We organiseren verschillende interessante sessies, waaronder ‘Kunstmatige intelligentie in de sierteeltsector’, gepresenteerd door Wageningen University & Research.

Kunstmatige intelligentie (AI) speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Bijna wekelijks lezen we over nieuwe doorbraken dankzij AI en niets lijkt onmogelijk. Wat betekent dit voor de sierteeltsector?

AI-modellen kunnen helpen de sector te verduurzamen, maar ook de efficiëntie en opbrengst handhaven of zelfs verbeteren. Dat heeft inmiddels geleid tot de lancering van een aantal producten in de markt. Het is echter niet eenvoudig in te schatten wanneer – en door wie – die nieuwe ontwikkelingen in te zetten zijn.

Kunstmatige intelligentie verschaft schat aan informatie
In de presentatie ‘Kunstmatige intelligentie in de sierteeltsector’ zal Ron Wehrens, Business Unit Manager Biometris bij Wageningen University & Research, op dit onderwerp ingaan. Hij zal een aantal essentiële onderdelen de revue laten passeren, en een paar concrete voorbeelden uit de land- en tuinbouw laten zien. Want, zoals hij zegt: “Kunstmatige intelligentie verschaft een schat aan informatie over de teelt en over de markt”.

Kom dus vooral kennis opdoen over dit onderwerp. De sessie is een programma-onderdeel van Trade Fair Aalsmeer en vindt plaats in het Trade Fair Theater, op donderdag 9 november om 14.00 uur. Meld je gratis aan voor de beurs en bezoek de sessie.