Trade Fair Aalsmeer | Eco Flowerbox genomineerd voor de Greenovation…
Frank Helmus Paardekooper

Eco Flowerbox genomineerd voor de Greenovation Award 2023

Gepubliceerd: 6 oktober 2023

De Eco Flowerbox / FECT is een duurzame oplossing om bloemen en planten te verpakken. De box is speciaal ontworpen voor transport op Deense karren, maar kan ook op andere ladingdragers gebruikt worden. Het materiaal bestaat uit 100% gerecyclede kunststof en is volledig circulair.

De Eco Flowerbox is ontworpen door Circular Plastics, partner van Paardekooper Group. De box heeft een laadcapaciteit van 25 kg per box en is inklapbaar: dat betekent dat de box 80% in volume te reduceren is tot 45 mm. De bodem en de deksel hebben een individuele QR/barcode en is geschikt voor geautomatiseerde logistieke processen.

De box heeft een gemiddelde levensduur van zeven jaar. Omdat het materiaal 100% recyclebaar is, is de kringloop gesloten. De box is dus volledig circulair. De Eco Flowerbox is hiermee een duurzamere oplossing dan het gebruik van bijvoorbeeld eenmalige kartonnen boxen.

Stem op de Eco Flowerbox / FECT
De Eco Flowerbox / FECT is daarom genomineerd voor de Greenovation Award van 2023. Vind jij de Eco Flowerbox de beste duurzame innovatie van het jaar? Breng dan je stem uit.

Greenovation Award

Duurzame producten zijn steeds vaker de norm: de internationale consument verwacht duurzaamheid. Kwekers en handelaren zijn zich steeds meer bewust van het belang daarvan. Royal FloraHolland stimuleert innovatie en duurzaamheid in de keten en heeft daarom de Greenovation Award in het leven geroepen. Hiermee biedt Royal FloraHolland een extra podium voor duurzame ontwikkelingen.