Trade Fair Aalsmeer | Potweb genomineerd voor de Greenovation Award…
Erwin van Vliet Levoplant

Potweb genomineerd voor de Greenovation Award 2023

Gepubliceerd: 6 oktober 2023

Potworm vormt een groot probleem in de Phalaenopsisteelt en de gehele keten. Een consortium van vier bedrijven – Levoplant, Ter Laak, Opti-flor en Solvent Engineering - heeft daarom Potweb ontwikkeld: dé oplossing om op een milieuvriendelijke manier de potworm te bestrijden in de teelt van Phalaenopsis orchideeën.

Jarenlang heeft de potworm een serieuze bedreiging gevormd voor de Phalaenopsis teelt. De Lyprauta mug legt namelijk haar eitjes in de bark, en de larven (potwormen) die daaruit voortkomen tasten de wortelpuntjes aan, wat leidt tot aanzienlijke verliezen tijdens het kweekproces.

Geen chemische bestrijdingsmiddelen en minder transportkosten

Uniek is dat het materiaal zo dun is als een panty en toch gemechaniseerd om de pot kan worden aangebracht. Door de ondoordringbare barrière hoeven geen (chemische) bestrijdingsmiddelen meer te worden gebruikt voor de bestrijding van wormen en muggen. Het is een ecologische wijze van bestrijden.

Bijkomend voordeel is dat de keten en de consument geen last meer heeft van bark die uit de pot kan vallen. De Phalaenopsis planten kunnen nu zelfs liggend vervoerd worden. Dit levert in sommige gevallen een besparing in laadvolume en daarmee transportkosten en CO2-uitstoot

Stem op Potweb

Niet verwonderlijk dus dat Potweb kans maakt op de Greenovation Award 2023. Vind jij dat dit product moet winnen? Breng dan je stem uit.

Greenovation Award

Duurzame producten zijn steeds vaker de norm: de internationale consument verwacht duurzaamheid. Kwekers en handelaren zijn zich steeds meer bewust van het belang daarvan. Royal FloraHolland stimuleert innovatie en duurzaamheid in de keten en heeft daarom de Greenovation Award in het leven geroepen. Hiermee biedt Royal FloraHolland een extra podium voor duurzame ontwikkelingen.