Trade Fair Aalsmeer | Succesvolle Trade Fair Aalsmeer 2023 drukbezocht
TFA 1

Succesvolle Trade Fair Aalsmeer 2023 drukbezocht

Gepubliceerd: 10 november 2023
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde editie van Trade Fair Aalsmeer op 7, 8 en 9 november. Drie dagen lang was het terrein van Royal FloraHolland het epicentrum van de sierteeltsector, waar maar liefst 21.000 bezoekers uit de hele wereld op af kwamen.

Voor het eerst vond het evenement dit jaar een dag eerder plaats, op dinsdag, woensdag en donderdag. De bedoeling hiervan was om de drukte beter te spreiden en dat is goed gelukt. De bezoekersaantallen waren gelijkmatiger verdeeld dan in voorgaande jaren.

De beurs werd bezocht door importeurs, exporteurs, kwekers en veredelaars, maar ook bloemisten en beslissers van grote supermarkten, tuincentra en bouwmarkten wisten de weg naar Aalsmeer goed te vinden. Zij konden terecht bij de meer dan 600 exposanten, die met prachtige bloemen- en plantenshows hun (nieuwe) assortiment presenteerden. Ook meerdere concepten en toegevoegde waarde-producten voor de sierteeltsector waren op de vloer te vinden. De beurs was hét moment om relaties te onderhouden, nieuwe contacten te leggen en natuurlijk zaken te doen.

Noviteiten in de spotlight en aandacht voor duurzame innovaties
Speciale aandacht was er voor noviteiten. Met de uitreiking van de Glazen Tulp Award wil Royal FloraHolland innovatie en vernieuwing in de sierteeltsector stimuleren. De winnaars van de meest innovatieve producten in vijf categorieën – Snijbloemen, Kamerplanten Groen, Kamerplanten Bloeiend, Tuinplanten en Concepten – werden bekend gemaakt. Bekijk wie de gelukkigen waren.

Daarnaast reikte Royal FloraHolland-CEO Steven van Schilfgaarde de Greenovation Award uit aan de beste duurzame innovatie van het jaar. Dit keer sleepte een consortium van vier bedrijven - Levoplant, Ter Laak, Opti-flor en Solvent Engineering – de prestigieuze prijs in de wacht met hun Potweb. Dit is een milieuvriendelijke manier om potworm in Phalaenopsis-orchideeën te voorkomen. Lees meer over deze unieke vinding.

In het Trade Fair Theater waren verschillende interessante kennissesies te volgen, waaronder ‘Samen digitaal veilig’, ‘De toekomst van de internationale sierteeltsector’ door Rabobank en ‘Kunstmatige intelligentie in de sierteeltsector’ door Wageningen University & Research.

Caroline van der Plas doopt roos ‘Sweet Caroline’
En last but not least: ook Caroline van der Plas van BBB was aanwezig op Trade Fair Aalsmeer. Tijdens een feestelijk moment op de woensdagmiddag doopte zij de nieuwe grootbloemige roos ‘Sweet Caroline’ van Brockhoff Rozen en Bernhard Premium. De lobbyisten van Royal FloraHolland begeleidden de BBB-delegatie op de beurs, en CEO Steven van Schilfgaarde heeft Caroline uitgebreid gesproken over de uitdagingen in de sector, de oplossingen en consistentie in beleid.

Hartelijk dank en graag tot volgend jaar!
We willen graag alle exposanten, deelnemers, bezoekers en medewerkers hartelijk bedanken voor alle moeite die zij hebben gedaan om de beurs tot een succes te maken. We zien iedereen graag terug in november 2024 voor weer een mooie, nieuwe editie van Trade Fair Aalsmeer. Tot dan!

Bekijk de sfeerimpressie