Freesia

Freesia collectief ‘Fabulous Freesia’ voor de eerste keer op de Trade Fair

Publiziert: 1. November 2022
Alle Royal FloraHolland Freesia kwekers doen dagelijks hun uiterste best om voor u de mooiste Freesia’s van de beste kwaliteit en met de lekkerste geur te kweken.

De Freesia is een hele levendige bloem en geeft een echte beleving in de vaas. Alle knopjes van de lange kam komen een voor een langzaam open. Elke dag krijgt uw vaas meer kleur en geur met een boeket Freesia’s.

De Freesia is het hele jaar verkrijgbaar en het assortiment is heel erg breed! Er worden ruim 100 verschillende soorten aangevoerd bij Royal FloraHolland. Er zijn 6 hoofkleuren dit zijn; roze, wit, geel, rood, oranje en blauw. Van deze hoofdkleuren heb je ook de pastelkleuren zoals lichtrose en lila! Naast deze diversiteit aan kleuren zijn er ook enkele en dubbelbloemige Freesia’s verkrijgbaar.

De geur van de Freesia is uniek. In tegenstelling tot wat mensen nu denken is de geur van de Freesia nooit weg geweest. De afgelopen 20 jaar zijn er een aantal grote rassen op de markt gekomen die minder sterk geuren. Dit is de reden dat de klant het idee heeft dat de geur weg is bij de Freesia.

Er zit dus wel een verschil tussen de verschillende rassen in de mate van geur. Er zijn grofweg drie verschillende geuren te onderscheiden in de Freesia; de traditionele geur, een kruidachtige geur en een sterke citroengeur.

De sterkte van de geur wordt beïnvloed door de omstandigheden bij de klant (consument). Licht en voldoende temperatuur (warmte) zorgen voor een sterkere geur.

De geur van de Freesia is over het algemeen een vriendelijke, niet overheersende geur. Je ruikt de Freesia als je de ruimte inkomt waar de Freesia’s staan, maar zodra je even in de kamer bent wordt dit veel minder.

Nog een belangrijk wetenswaardigheidje met betrekking tot geur; Te groen geoogste bloemen geven ook minder geur af omdat de bloem kleiner blijft en er minder bloemen op de kam open komen.

Het gebruik van snijbloemenvoedsel in de vaas bevordert het open komen van de bloemen op de vaas en zorgt er dus ook voor dat het Freesia boeket mooier open bloeit en lekkerder ruikt.