Trade Fair Aalsmeer | De genomineerden voor de Greenovation Award…
Greenovation genomineerden

De genomineerden voor de Greenovation Award 2023 zijn bekend! Stem op jouw favoriet

Gepubliceerd: 3 oktober 2023
Royal FloraHolland stimuleert innovatie en duurzaamheid en heeft daarom de Greenovation Award in het leven geroepen voor het beste duurzame product. Ook dit jaar zijn weer mooie producten en concepten aangemeld; de beste zijn genomineerd voor de Greenovation Award 2023.

De ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid gaan razendsnel en ook het aantal duurzame producten groeit in rap tempo. Dat ook de sierteeltsector in deze ontwikkelingen meegaat, is positief en veelbelovend voor de toekomst. De vakjury is blij met alle aanmeldingen en heeft na beraad zes interessante kandidaten kunnen aanwijzen.

De vakjury bepaalt 50% van de eindbeoordeling. De andere 50% bepaalt het publiek, dat vooraf online kan stemmen. Hieronder vind je alle genomineerden voor 2023. Stem op jouw favoriet!

Welk product of concept verdient volgens jou de Greenovation Award? Breng je stem uit!

My Perfect Garden-tuinapp van Hoogeveen Plants BV
Hoeveel planten passen in mijn tuinborder? Welke planten staan leuk bij elkaar? En hoe ziet mijn tuinborder in ieder seizoen van het jaar eruit? Het is niet altijd makkelijk om dat te visualiseren. Daarom komt Hoogeveen Plants BV met de My Perfect Garden-tuinapp.

Potweb van consortium Levoplant, Ter Laak, Optiflor en Solvent
Potworm vormt een groot probleem in de Phalaenopsisteelt en de gehele keten. Een consortium van vier bedrijven – Levoplant, Ter Laak, Opti-flor en Solvent Engineering – heeft daarom Potweb ontwikkeld: dé oplossing om op een milieuvriendelijke manier de potworm te bestrijden in de teelt van Phalaenopsis orchideeën.

Peat free Laurus Nobilis van Gova BV
Bij het winnen van veen, dat gebruikt wordt voor substraten, komt veel CO2 vrij en bovendien raakt veen een keer op. In de keten wordt daarom op verschillende manieren geprobeerd om het gebruik van veen terug te dringen. Gova BV uit Nispen kweekt zijn laurieren vanaf 2020 al in een 100% veenvrij substraat en kan vanaf nu meerjarige teelt uitleveren: 100% peat free Laurus Nobilis.

Triple Thrive Data van Coöperatie Paletti Growers
De transitie naar een duurzamere wereld vraagt ook van de sierteeltsector om bewuster om te gaan met water, energie en gewasbeschermingsmiddelen. Het Triple Thrive Data-concept, een unieke manier van dataverzameling voor teeltoptimalisatie, kan hierbij uitkomst bieden.

Peat free Anthurium van Stolk Brothers
Traditioneel wordt bij veel teelten gebruik gemaakt van veen voor substraten. Het biedt vele voordelen, maar is erg nadelig voor het milieu. Bij de winning van veen komt immers veel CO2 vrij en bovendien raakt het een keer op. Daarom kweekt Stolk Brothers in Bergschenhoek het gehele assortiment potanthuriums nu 100% ‘peat free’.

Eco Flowerbox / FECT van Paardekooper Group (Dillewijn Zwapak / Broekhof)
De Eco Flowerbox / FECT is een duurzame oplossing om bloemen en planten te verpakken. De box is speciaal ontworpen voor transport op Deense karren, maar kan ook op andere ladingdragers gebruikt worden. Het materiaal bestaat uit 100% gerecyclede kunststof en is volledig circulair.

Welk product of concept verdient volgens jou de Greenovation Award? Breng je stem uit!

Greenovation Award
Duurzame producten zijn steeds vaker de norm: de internationale consument verwacht duurzaamheid. Kwekers en handelaren zijn zich steeds meer bewust van het belang daarvan. Royal FloraHolland stimuleert innovatie en duurzaamheid in de keten en heeft daarom de Greenovation Award in het leven geroepen. Hiermee biedt Royal FloraHolland een extra podium voor duurzame ontwikkelingen.