NH20221109 058 LR

Trade Fair Aalsmeer: een bijenkorf van activiteit

Gepubliceerd: 14 november 2022
Het gonsde van de activiteit op Trade Fair Aalsmeer, die vorige week plaatsvond. Maar liefst 20.000 mensen uit meer dan 50 landen wisten de grootste sierteeltbeurs van Europa te vinden. De stemming was positief, ondanks de energiecrisis. Bezoekers genoten er zichtbaar van om elkaar weer uitgebreid te spreken.

Er was veel moois en inspiratie te vinden. Bedrijven in de sierteelt lieten tijdens de Trade Fair weer als vanouds zien wat ze de afgelopen tijd hebben gedaan en gemaakt. Sommigen gaven al een kijkje in de toekomst, bijvoorbeeld met nieuw sortiment. Opvallende of creatieve creaties waren volop te bewonderen. Live bijpraten over sortiment, concepten, handel, energieprijzen en wat verder ter tafel kwam. En dat trok veel vakpubliek. Ontbraken vorig jaar vanwege de coronamaatregelen nog veel buitenlandse bezoekers; die kwamen dit jaar gelukkig weer in groten getale. Met 663 exposanten was de beurs goed gevuld en kwam je ogen en oren tekort.

Greenovation Award

Middelpunt tussen de twee hallen was het Royal FloraHolland House, waar het een continu komen en gaan was van mensen. De demoschermen bij Floriday draaiden overuren. In de stand van Aalsmeer-Oost kregen de bezoekers een goed beeld van alle bouwwerkzaamheden die daar nu plaatsvinden. Op de eerste beursdag reikte CEO Steven van Schilfgaarde aan Hazeu Orchids de Greenovation Award 2022 uit.

Noviteiten in de spotlight

Naast het Royal FloraHolland House was ook onze Noviteitenstand te vinden. Zien is kopen bij deze noviteiten. Om dat inkopen voor kopers makkelijk te maken, waren alle prachtige, duurzame producten voorzien van een QR-code. Het scannen van de QR-code bracht hen direct naar de inkoopomgeving in Floriday, waar kopers de productinformatie konden terugvinden én de prachtige producten direct konden inkopen. Onder de gepresenteerde innovaties vond je ook de producten van de finalisten die in de race zijn voor de Glazen Tulp Award. Deze Oscarwaardige onderscheiding voor de beste marktintroductie reiken we op donderdag 15 december uit in de categorie snijbloemen, concepten, kamerplanten en tuinplanten.

Bekijk de aftermovie

Entree.
Team Floriday was present op Trade Fair Aalsmeer.
De pioenen trokken de aandacht.
De plantenhal was als vanouds het grootst.
Overal werd flink genetwerkt en was het een weerzien van contacten.
Overal werd flink genetwerkt en was het een weerzien van contacten.
De stand van Aalsmeer-Oost.
Veel drukte in het Royal FloraHolland House.
In 2023 vindt Trade Fair Aalsmeer plaats van 7 tot en met 9 november.