Gras

Grashopper presenteert Senecio-assortiment tijdens Trade Fair Aalsmeer

Published: November 10, 2022
Tanja van der Ende-van der Burg, haar man Dirkjan van der Ende en hun compagnon Jeffrey Vis runnen samen Grashopper VOF.

Waar dat voorheen nog Digitalis, Lewisia en Senecio was, hebben zij zich de afgelopen twee jaar volledig gefocust op het kweken van verschillende soorten Senecio’s.

Met een kasruimte van een halve hectare en een gespecialiseerd product voor het hogere segment, levert Grashopper een nicheproduct van hoge kwaliteit. Of zoals Tanja het beschrijft: “We zijn een ambachtelijk bedrijf, met innovatieve ideeën.”

“We zijn er het hele jaar rond mee bezig, en zijn altijd op zoek naar nieuwe soorten om leuke mixen te maken en zo ons assortiment te verbreden. Dit doen we ook door middel van nieuwe potten en andere toegevoegde waarde, zoals met onze nieuwe Marly-hoofdpotten. We willen vooral steeds leuke en vernieuwende dingen aanbieden.”

De nieuwe potten zijn in één maat verkrijgbaar (potmaat 15cm) en beschikbaar in twee kleuren die gemixt kunnen worden. Het concept voor kleinere potmaten staat nog in de kinderschoenen, maar blijft een mogelijkheid voor later.
Grashopper werkt sinds kort samen met Menno van Es van De Greenbrand Factory om de verkoop en bekendheid van de kweker te verbeteren. De beurzen blijven ze doen in samenwerking met Louis van Dijk van Allsenza.

Zo is bijvoorbeeld de Floriday pagina geheel vernieuwd met foto’s en van het assortiment en hebben ze een nieuw beursdoek dat hun Senecio assortiment beter representeert.

Het doek zal voor het eerst te zien zijn tijdens de Trade Fair in Aalsmeer, samen met een deel van hun Senecio assortiment. Dus als je zelf wilt zien wat de kweker allemaal te bieden heeft op het gebied van Senecio’s, kom dan langs bij stand 12.7.